Home Cases PROUDdesign | Timmerwerkplaats

PROUDdesign | Timmerwerkplaats

Waar
De Timmerwerkplaats | SugarCity | Halfweg

Wat
Een creatieve werkplek

Uniek
Bedrijvigheid en creativiteit

Wauw
Stalen trappen en balken

EEN NIEUWE CREATIEVE WERKPLEK

Het gebeurt vaker met creatieve broedplaatsen: de dynamiek verschuift van creatief naar meer zakelijk. Voor PROUDdesign – designbureau, gespecialiseerd in packaging & brand design – de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe werkplek.

Doelstelling: terug naar de creatieve roots, het liefst weer omgeven door stalen trappen en balken.

BEDRIJVIGHEID, CREATIVITEIT, ONDERNEMERSGEEST

Tot op dat moment werkte men vanuit een voormalige fietsenfabriek in de hoofdstad. Amsterdam werd opnieuw het zoekterrein. De inspirerende omgeving, uitstekende bereikbaarheid en het karakter van de voormalige suikerfabriek, maakten echter dat PROUDdesign koos voor ontwikkelgebied SugarCity in Halfweg. Voor buitenlandse klanten bleek Amsterdam of Groot-Amsterdam namelijk geen issue te zijn en zelfs het 020-netnummer kon behouden blijven.

‘Wij zijn makers, doeners. We moeten ergens kunnen aarden. Dat kan hier. Ook onze klanten – vaak marketeers en ondernemers – worden enthousiast van een gebied in ontwikkeling met de bijpassende bedrijvigheid, creativiteit en ondernemersgeest.’, zegt Steven de Cleen, oprichter en eigenaar van PROUDdesign.

AMBITIES IN ELKAARS VERLENGDE

Op het fabrieksterrein liet PROUDdesign zijn oog vallen op de Timmerwerkplaats, op dat moment nog ruw en onafgewerkt. Ze hadden maar een maand tot aan de verhuizing. Persoonlijk contact, daadkracht en korte lijnen tussen Cobraspen en PROUDdesign zorgden ervoor dat de laatste binnen een maand ook echt zijn intrek kon nemen. 

‘Zoals wij altijd het verleden van een merk verwerken in een hedendaags product – het goede behouden en aanpassen aan de huidige tijd – zo doet Cobraspen dat met monumentaal en industrieel vastgoed. De creatieve en commerciële ambities van Cobraspen en PROUDdesign liggen bovendien in elkaars verlengde; dat geeft houvast en een prettige samenwerking.’

Bekijk ons aanbod

Bekijk ons aanbod
SuikerSilo’s
SugarCity Ring , Halfweg

81 m2 - 1.392 m2

From  €175,-   Per m2 per jaar 

Poortgebouw
Haarlemmerstraatweg 13, Halfweg

560 m2 - 563 m2

Price on request