Home Amsterdam Buitenveldert: de onontdekte Tuinstad
Amsterdam, Ontwikkelingen

Amsterdam Buitenveldert: de onontdekte Tuinstad

Er was eens een prachtige oude stad die zo populair werd en zo dichtbevolkt raakte dat haar levensstandaard in het gedrang kwam. Die stad heet Amsterdam. En ook al gaat de stad vandaag de dag door dezelfde problematiek, het is zeker geen nieuw fenomeen. 

De geschiedenis van Amsterdam-Buitenveldert gaat niet zo heel lang terug, maar heeft alles te maken met Amsterdam die steeds drukker werd, steeds minder groen bevatte en prijzen die de pan uit rezen.  

Wonen in een tuinstad  
De wijk Buitenveldert is in de jaren ’50 ontworpen als een zogeheten ’tuinstad’. Het tuinstad-concept werd in 1898 uitgevonden door Ebenezer Howard en is erop gericht de belangrijkste voordelen van een plattelandsomgeving en een stadsomgeving te combineren en tegelijkertijd de nadelen van beide te vermijden. Een kleine stad met eigen winkels, scholen, kerken, natuur en ruimte voor recreatie.

In 1955 begon de ontwikkeling van Buitenveldert, waarbij het hele gebied werd opgehoogd met zand uit Loosdrecht. Het grootste deel van Amsterdam-Buitenveldert is gebouwd in de jaren zestig. Een van de gebouwen die nu nog overeind staat is Teilingen Residence, een luxe woontoren in een groene en rustige buurt.

Alle comfort voor de deur
Bij binnenkomst in de mooie entreehal wordt u verwelkomd door de conciërge, die overdag aanwezig is. De appartementen variëren in grootte van 55 m2 tot 152 m2 en zijn luxueus en smaakvol ingericht. Thuiskoks kunnen hun culinaire hart ophalen in de moderne keuken – volledig uitgerust met alle essentiële items. De hoger gelegen appartementen hebben een prachtig uitzicht over de groene omgeving van Amsterdam-Buitenveldert.

De appartementen zijn zeer geschikt voor iedereen die op zoek is naar een instapklare woning, zonder gedoe en met de nabijheid van zowel de natuur als de stad. Omdat het op loopafstand ligt van Amsterdams zakendistrict ‘Zuidas’, is het ook een goede locatie voor expats (en hun gezinnen). Ontdek de verschillende typen appartementen op onze aanbodpagina.