Home Aanbod Woning Villa Sonnewende
Niet beschikbaar

Villa Sonnewende

De monumentale ‘Villa Sonnewende’ in Overveen valt direct op door zijn omvang en bijzondere architectuur. Via de statige oprijlaan bereik je dit royale familiehuis. Een door zuilen met prachtige kapitelen gedragen portiek biedt een imposant welkom.

De gehele villa ademt een weldadige ambiance en grandeur uit vervlogen tijden. Hoge en prachtig geornamenteerde plafonds, marmeren schouwen, authentieke servieskasten, gietijzeren radiatoren met bordenverwarmer, een geheel gerenoveerde lift uit 1930, de originele wandtegels – het lijkt zo uit een kostuumdrama te komen.

Door de vele ramen hebben de ruimtes een prachtige lichtinval. De hele villa straalt een gevoel van luxe uit en geeft tegelijkertijd door de heerlijk beschutte tuin ook een geborgen gevoel. De woning beschikt over een penthouse welke uitermate geschikt is voor een au pair, atelier, of als gastenverblijf. De riante villa biedt daarnaast uitstekende mogelijkheden voor een kantoor of praktijk aan huis.

Woningen in object

Omgeving

De villa is gelegen in een oase van rust, in het historische villapark Kweekduin, omgeven door natuur. Op loopafstand van ‘Villa Sonnewende’ bevinden zich de pittoreske dorpskernen van Overveen en Bloemendaal, waar diverse speciaalzaken, boetieks en horecagelegenheden zijn gevestigd. Diverse sportvelden, openluchttheater Caprera, scholen, het strand en Nationaal Park Zuid-Kennemerland bevinden zich in de directe omgeving. Het is de charme van deze buitenplaatsen; gebouwd in de prachtige natuur om het stadsleven te ontvluchten, maar wel binnen handbereik van het stadse vertier.

Ligging

De grote steden in de Randstad zijn uitstekend bereikbaar. Je bent zo op de Westelijke Randweg (N208) of op de Militairenweg (N200) met aansluiting op diverse A-wegen. Ook heeft Overveen een eigen NS-station, met directe verbinding naar Amsterdam en Haarlem. Er is parkeergelegenheid op eigen terrein en de vergunning voor een garage is aanwezig.

Historie

‘Villa Sonnewende’ is van architectonisch-historisch belang vanwege de bijzondere bouwgeschiedenis. De villa werd gebouwd in 1905, naar een ontwerp van architectenduo Schill & Haverkamp. De eigenaren waren nog niet klaar, want in 1913 onderging Sonnewende nog een verbouwing, ditmaal onder begeleiding van de Amsterdamse society-architecten Van Rossem & Vuyk. Rond 1922 mocht de Amsterdamse architect S. van Bommel het nog eens overdoen, en vandaag de dag is zijn werk wat Villa Sonnewende typeert; de symmetrische opzet, het imposante portiek met de zuilen en de beeldbepalende grijswitte pleisterlaag aan de buitenzijde.

Monumentale villa

Prijs

€ 3.875.000,-

Oppervlakte

798 m²

Locatie

Ter Hoffsteedeweg 4, Overveen

Parkeren

Eigen terrein

Tuin

Ja

Ben je geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over ‘Villa Sonnewende’.