Home Aanbod Woning Haarlemmerstraatweg 15
Niet beschikbaar

Haarlemmerstraatweg 15

Aan de buitenrand van het voormalige Suikerfabriek terrein vind je deze charmante 3-kamer woning uit 1860 met tuin. De woning (ca. 100 m2) is recentelijk gerenoveerd en is sfeervol gemeubileerd, direct klaar om te bewonen! Een karaktervol pand met originele details, zoals hoge plafonds en grote ramen.

De woning bestaat uit twee woonlagen. Op de begane grond bevinden zich de ruime en lichte woon-/eetkamer en een halfopen keuken. De keuken is voorzien van moderne inbouwapparatuur waaronder een oven en een afwasmachine. In de hal bevindt zich het eerste (gasten)toilet.

De twee ruime slaapkamers op de eerste verdieping zijn van ongeveer gelijke grootte, beide voorzien van inbouwkasten. Deze twee slaapkamers worden van elkaar gescheiden door de gloednieuwe badkamer. Deze is voorzien van inloopdouche, wastafel en een toilet.

Omgeving

De locatie van deze woning is aan de rand van het SugarCity terrein, het voormalige terrein van de CSM Suikerfabriek. Een bruisende omgeving vol tegenstellingen; oud en nieuw gaan hier hand in hand, net als rust en natuur en winkels en levendigheid.  Natuurgebied Houtrak (recreatiegebied Spaarnwoude) ligt op loopafstand en is een heerlijk buitengebied.

Sinds 2000 herontwikkelt Cobraspen Groep het voormalige CSM-terrein tot een bruisend, nieuw gebied onder de naam SugarCity. Eind 2020 opende het 20.000 m2 grote ‘Amsterdam The Style Outlets’: een high-end fashion-outlet met ruim 100 winkels. Naast retail komt er horeca, een jachthaven en een grote supermarkt.

Bereikbaarheid

De woning aan de Haarlemmerstraatweg 15 ligt tegenover station Halfweg-Zwanenburg. Omdat Halfweg vernoemd is naar de ligging halverwege Amsterdam en Haarlem, zijn beide steden goed bereikbaar, zowel met de auto als met het OV. In slechts 8 minuten ben je op station Haarlem en in 10 minuten op Amsterdam Centraal. De woning ligt aan de N200, met aansluiting op diverse A-wegen.

Historie

In 1863 opende de suikerfabriek in Halfweg. Hier werden suikerbieten verwerkt tot suiker. De fabriek was jarenlang in handen van de Centrale Suiker Maatschappij, en tot aan de sluiting in 1992 werd hier suiker geproduceerd. De huizen aan de Haarlemmerstraatweg werden gebouwd als opzichters- en arbeidershuizen en zijn tot op de dag van vandaag bewoond. Het pand aan de Haarlemmerstraatweg 15 was ten tijde van de suikerfabriek in gebruik als EHBO-huisje. Op de foto hiernaast is het huisje te zien, al was deze ten tijde van de foto (1972) wit.

Bronvermelding foto: Noord-Hollands Archief, beeldcollectie van de gemeente Haarlem, NL-HlmNHA_1100_KNA006013821

Appartementen in een oud postkantoor

Huurprijs

€ 1.500,- p.m.

Oppervlakte

100 m2

Locatie

Haarlemmerstraatweg 15, Halfweg

Parkeren

Openbaar, vergunning mogelijk

Buitenruimte

Tuin

Huisdieren

Toegestaan in overleg

Opleveringsniveau

Gemeubileerd

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over deze charmante woning in Halfweg.