Home Aanbod Woning De Vestingh
Niet beschikbaar

De Vestingh

Het statige herenhuis met monumentale status Kenaupark 21 is door de Cobraspen Groep omgetoverd tot vijf luxeappartementen. Het karakter van het pand is met zorg en liefde teruggebracht naar de tijd waarin de Haarlemse adel en notabelen ervan genoten. Uiteraard voorzien van al het moderne wooncomfort. De Vestingh is een pand met een verhaal, een ziel. Deel uitmakend van een rij van negen geschakelde herenhuizen, werd het tussen 1866 en 1868 als onderdeel van het bolwerk van de verdedigingswerken van de oude stad gebouwd. Nog steeds zijn er in de directe omgeving restanten van oude vestigingswerken te vinden. De geschiedenis leeft voort in Kenaupark.

Download Brochure

Omgeving

Het Kenaupark ligt in de groene Stationsbuurt. Het stadspark wordt aan twee kanten omzoomd door water, de Kinderhuissingel en de Nieuwe Gracht. Het kloppend hart van het historisch centrum, de Grote Markt, is nog geen kwartiertje lopen. Het hele jaar door vinden op dit plein markten, concerten en festivals plaats. Of je nu op zoek bent naar een inspirerend museum, een pittoresk Haarlems Hofje of een prachtige kerk, het ligt allemaal op loopafstand.

Bereikbaarheid

Diverse uitvalswegen zorgen voor een goede bereikbaarheid van Keneaupark 21. Zo ligt de woning dichtbij een directe verbinding op de N200 met aansluiting op de A9 richting Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Utrecht. Ook met het openbaar vervoer is deze plek goed te bereiken, met Haarlem Station op 3 minuten loopafstand.

 

 

Historie

In de tweede helft van de negentiende eeuw werd het Kenaupark en de omliggende gebouwen als onderdeel van het bolwerk van de verdedigingswerken van de oude stad gebouwd. Door Jan David Zocher om precies te zijn. De naam komt van Kenau Simonsdochter Hasselaer, een bekende verzetsstrijdster die tijdens de tachtigjarige oorlog een belangrijke rol speelde bij de verdediging van Haarlem. Alhoewel de woningen aan het Kenaupark oorspronkelijk gebouwd werden om de aanzienlijke Haarlemse families te huisvesten, hebben de woningen over de jaren heen andere bestemmingen gehad. Het is dan nu ook tijd om dit monumentale pand in de oude glorie en oorspronkelijke functie te herstellen, zodat jij en de mensen van Haarlem nog lang van de historie kunnen genieten.

Unieke landmark

Op aanvraag

Prijs op aanvraag

Oppervlakte

114 m2 - 133 m2

Locatie

Kenaupark, Haarlem

Parkeren

Met parkeervergunning

Ben je geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over ‘De Vestingh’ en de beschikbare woningen.