Home Aanbod Niet beschikbaar

Omgeving

Deze sfeervolle woning bevindt zich in het centrum van Haarlem. Het kloppend hart van de stad, de ‘Grote Markt’ ligt op slechts een paar minuten loopafstand! Geniet van het bruisende stadsleven of kom tot rust in een van de weelderige stadsparken. Het strand is ook dichtbij, in minder dan een half uur fietsen kun je genieten van de zee.

Bereikbaarheid

Parklaan 22B is ideaal gelegen op loopafstand van station Haarlem met een rechtstreekse verbinding naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ook met de auto is deze centrale ligging goed te bereiken via de uitvalswegen richting Amsterdam, Schiphol en Den Haag.

Historie

Tot 1869 was Parklaan een straat met gracht onder de namen Achter Nieuwe Gracht en Tweede Nieuwe Gracht. Echter werd er besloten deze gracht te dempen en de twee straten samen te voegen onder één naam: Parklaan. Architect L.P. Zocher heeft het ontwerp, naar idee van zijn vader J.D. Zocher jr., afgemaakt met als plan om meer groen in de wijk te creëren. Echter door het toenemende verkeer moest er steeds meer groen worden ingeleverd. Dit leidde tot een tweede herinrichting van de Parklaan in de jaren ’60 waarbij aan weerszijden van de groene strook asfaltbanen werden aangelegd evenals enkele parkeerplekken.

Het bijzondere aan Parklaan 22B is dat dit een van de dienstwoningen was voor het personeel dat behoorde tot het pand aan de Nieuwe Gracht 74, de straat erachter. Omstreeks 1790 woonde de rijke garenhandelaar Willem Philip Kops hier, naar wie de bijzondere Kopskamer is vernoemd die nu te bewonderen is in het Rijksmuseum. Met deze monumentale woning leef je met de luxe van nu, in de geschiedenis van toen.

Bronvermelding foto: Hoogvelt, Hendricus Adrianus (1895-1979), Noord-Hollands Archief / Beeldcollectie van de gemeente Haarlen, NL-HlmNHA_02176

Wonen in een Rijksmonument

Huurprijs

€ 1.900,- p.m.

Oppervlakte

80 m2

Locatie

Parklaan 22B, Haarlem

Parkeren

Openbaar, vergunning mogelijk

Buitenruimte

Tuin

Opleveringsniveau

Gestoffeerd

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over de beschikbare woningen in Haarlem.