Home Aanbod Woning Villa Rodesteijn

Villa Rodesteijn

In het Bloemendaalse Duin en Daal ligt Villa Rodesteijn. De villa dateert uit 1902 en is gebouwd in een Nederlandse variant van de Jugendstil. Villa Rodesteijn is volledig gerenoveerd en is nu opgedeeld in zes zeer luxe appartementen met prachtig uitzicht op de omringende tuin en de bosrijke omgeving. De woningen zijn van alle moderne gemakken voorzien waaronder een lift en parkeergelegenheid op eigen terrein. Parkeerplaatsen op eigen terrein zijn apart te koop.

Woningen in object

Vandaag de dag is de villa opgedeeld in zes luxe appartementen. Ieder appartement beslaat één woonlaag, inclusief souterrain en penthouse. De woningen zijn van alle moderne woongemakken voorzien en beschikken over een fraai uitzicht met ruime daglichtinval.

Omgeving

Villa Rodesteijn ligt in een rustige villawijk in Bloemendaal en is omgeven door natuur. Naast de karakteristieke tuin rondom het huis, loop je zó het Bloemendaalse bos in, pal tegenover. Op korte loopafstand ligt het sfeervolle centrum van Bloemendaal met een gevarieerd aanbod aan (speciaal)winkels, cafés, restaurants en natuurlijk een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. 

Doordat Bloemendaal gedeeltelijk aan zee ligt, kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalenHet prachtige natuurgebied ‘Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Bloemendaalse strand, liggen beiden op fietsafstand.  

Bereikbaarheid

De appartementen hebben een uitstekende bereikbaarheid. Met de auto ben je binnen enkele minuten op de N200 en de N208, met aansluiting op diverse A-wegen. Ook beschikken zowel Bloemendaal als het naastgelegen Overveen over een eigen treinstation, met directe verbindingen tussen Amsterdam, Haarlem en Zandvoort aan Zee.

Historie

Villa Rodesteijn is in 1901 ontworpen door architect J. Wolbers, in een Nederlandse variant op de Jugendstil en heeft invloeden van onder andere de neorenaissance. De destijds 7-jarige dochter van de oorspronkelijke bewoners heeft een symbolische steen geplaatst welke te zien is naast de terrasdeuren. Villa Rodesteijn kenmerkt zich door de zorgvuldige detaillering en het wel doordachte lijnenspel. De woning is beeldbepalend voor de directe omgeving en tevens een gemeentelijk monument. 

De geschiedenis van de Bloemendaalse wijk Duin en Daal gaat terug naar 1599. Op dit terrein was een blekerij gevestigd, welke in 1774 omgevormd werd tot buitenplaats. 

Bronvermelding foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort/OF-05913

Klassieke villa, modern wonen

Koopprijs

Op aanvraag

Oppervlakte

109 m2 - 193 m2

Locatie

Mollaan 1, Bloemendaal

Parkeren

Eigen terrein

Ben je geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over ‘Villa Rodesteijn’ en de beschikbare woningen.