Home Aanbod Woning Op Dreeff
Niet beschikbaar

Op Dreeff

‘Op Dreeff’ biedt de kans om met monumentale klasse nabij het historische stadscentrum van Haarlem te wonen. De 19-eeuwse herenhuizen aan de Haarlemse Dreef zijn op respectvolle wijze getransformeerd tot luxueuze appartementen. De grandeur die de oorspronkelijke architect voor ogen had, is weer terug in ‘Op Dreeff’.

Bij de intensieve renovatie zijn de karakteristieke elementen zoveel mogelijk intact gelaten en in originele staat teruggebracht. Om de monumentale plafonds te behouden is ervoor gekozen de vloeren van bovenaf te isoleren, waardoor de historische waarde is gecombineerd met de bouwkundige kwaliteit van nu. In de trappenhuizen zijn liften geplaatst, zonder dat deze afbreuk doen aan de charmante uitstraling. Het resultaat is een karakteristiek pand vol luxe, grandeur en authentieke details.

Woningen in object

Er zijn twee-, drie- en vierkamerappartementen beschikbaar, elk met een eigen indeling. De appartementen bieden alles wat je mag verwachten van een modern stadsappartement in een historisch gebouw: ruime bel-etages met hoge, geornamenteerde plafonds, grote raampartijen en statige trappenhuizen. De appartementen beschikken allen over een terras, balkon of loggia waarbij de hoger gelegen etages een prachtig uitzicht hebben op de St. Bavo kathedraal.

Omgeving

‘Op Dreeff’ ligt aan de statige Dreef in Haarlem, op loopafstand van het sfeervolle stadscentrum. De stad is meermaals verkozen tot ‘winkelstad van het jaar’ en in 2019 ook tot Gastronomische Hoofdstad van Nederland. Diverse stadsparken bevinden zich in de buurt. Het oudste stadsbos van Nederland, de ‘Haarlemmerhout’, is lopend te bereiken. Dankzij de ligging nabij diverse uitvalswegen zijn de woningen gemakkelijk bereikbaar en ben je met de auto snel verbonden met plaatsen in de omgeving. Aan de achterzijde van ‘Op Dreeff’ ligt het privé parkeerterrein om je auto te parkeren. Zo hoef je nooit te zoeken naar een parkeerplaats in de stad.

Bereikbaarheid

‘Op Dreeff’ is gelegen in het hart van Haarlem. Diverse uitvalswegen zorgen voor een perfecte bereikbaarheid, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De stadsappartementen hebben een directe verbinding op de N205 met aansluiting op de A9 richting Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Utrecht. Schiphol Airport is slechts 20 minuten rijden. Met het OV is de locatie ook goed te bereiken; in de straat zelf ligt een bushalte met aansluiting op het station, en nét om de hoek (Tempeliersstraat) stoppen vrijwel alle bussen die Haarlem aandoen.

Historie

De vier herenhuizen zijn in 1880 ontworpen door de bekende Haarlemse architect A. van der Steur jr. en zijn onderdeel van het omgevingsontwerp van het Hazepetersveld uit 1873, door de Haarlemse architect L.P. Zocher. Van der Steur jr. was onder meer de uitvoerende architect van de nieuwbouw van het Teylers museum en van de restauratie van de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem.

Het gebouw was ontworpen voor de welgestelden uit die tijd. Een bel-etage en diverse ondergeschikte ruimtes in het souterrain en de bovenliggende verdiepingen (voor het personeel) zijn een aandenken uit deze periode. Een van deze bewoners aan de Dreef was het echtpaar Pélerin. Mevrouw Pélerin was een Parisienne die met de Haarlemse officier van justitie was getrouwd. Zijn aanstelling in 1900 is nog terug te vinden in het Haarlems Dagblad.

Bronvermelding foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort/156.871

Luxe stadsappartementen

Koopprijs

Price on request

Oppervlakte

79 m2 - 146 m2

Locatie

Dreef 24, Haarlem

Parkeren

Eigen terrein

Buitenruimte

Ja

Ben je geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over ‘Op Dreeff’ en de beschikbare woningen.