Home Aanbod Woning Kingfisher
Niet beschikbaar

Kingfisher

Kingfisher is gelegen aan de Koningslaan, tegenover het Vondelpark, in de gewilde Willemsparkbuurt in Amsterdam Oud-Zuid. Een unieke mogelijkheid om op een schitterende locatie in de stad te wonen. De transformatie van voormalig kantoorgebouw naar karakteristiek wooncomplex heeft geresulteerd in vijf exclusieve appartementen inclusief lift. Met liefde voor het oorspronkelijke ontwerp heeft het gebouw een kwaliteitsimpuls gekregen. De ruime verdiepingen zijn opnieuw ingedeeld; er is een ruim souterrain bijgekomen en op het dak is voor het penthouse een riant dakterras gecreëerd. De karakteristieke marmeren trap is behouden, net als de voor de jaren zestig zo kenmerkende lift met ronde ramen.

Woningen in object

Er is een dubbel benedenhuis met tuin, drie fraaie gelijkvloerse appartementen met een ruim terras en een penthouse met internationale allure en een fenomenaal dakterras. De vijf unieke, high-end appartementen zijn gelegen op eigen grond. De appartementen zijn van alle moderne gemakken voorzien en zijn uitgerust met een Niko Home Control systeem. Met dit systeem bedien je onder andere de verlichting, verwarming en beveiliging gemakkelijk vanaf je smartphone of tablet. Al deze innovaties zorgen voor maximaal wooncomfort.

Omgeving

De Koningslaan ligt in de aantrekkelijke en rustige Willemsparkbuurt, op steenworp afstand van het bruisende Amsterdamse stadsleven. Vanuit de woning loop je zo het altijd levendige Vondelpark in, of ontdek je de diverse restaurants en winkels in de omgeving. De gezellige Cornelis Schuytstraat ligt op loopafstand. De levendige mix van ambachtelijke buurtwinkels, exclusieve boetieks, gezellige cafés en sfeervolle restaurants maakt ‘De Schuyt’ tot één van de mooiste en meest geliefde locaties van Amsterdam.

Bereikbaarheid

De locatie is zeer gunstig gelegen, alle faciliteiten liggen binnen loop- en fietsafstand. Ook het openbaar vervoer in de buurt is uitstekend; diverse tram- en bushaltes bevinden zich op enkele minuten lopen. Met de auto is ‘Kingfisher’ ook goed bereikbaar. De A10 ligt redelijk dichtbij en je hoeft de binnenstad niet in.Parkeren is mogelijk direct voor de deur met een parkeervergunning, in dit deel van Amsterdam staan hier (nog) geen lange wachtlijsten voor.

Historie

Het Willemspark werd in 1881 door J.G. van Niftrik ontworpen als villapark rondom vijvers die doorlopen in het Vondelpark. Pas vanaf 1902 werd de villawijk tussen het Vondelpark en de Koninginneweg aangelegd, en vernoemd naar Koning Willem III.

De Duitse bezetters moesten echter niks hebben van het Nederlandse koningshuis. Voor alle straatnamen die naar leden van het koningshuis vernoemd waren, moest een andere naam worden bedacht. De hernoeming van deze straat is voorkomen doordat Amsterdamse ambtenaren de Duitsers wijsmaakten dat de straat vernoemd was naar de fictieve Brits-Nederlandse componist ‘Willem Spark’. Dit ging zelfs zo ver, dat er in 1943 een lezing werd georganiseerd ter ere van de geboortedag Willem Spark.

Bronvermelding foto: Noord-Hollands-Archief, collectie: foto’s van de Provinciale Atlas Noord-Holland, NL-HlmNHA_559_000631

Wonen aan het Vondelpark

Koopprijs

Prijs op aanvraag

Oppervlakte

93 m2 - 159 m2

Locatie

Koningslaan 39, Amsterdam

Parkeren

Middels vergunning

Buitenruimte

Tuin of balkon

Ben je geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over ‘Kingfisher’ en de beschikbare appartementen.