Home Aanbod Woning De Heerlijckheid
Niet beschikbaar

De Heerlijckheid

Om de hoek van het gezellige winkelcentrum van Heemstede ligt het nieuwe appartementencomplex ‘De Heerlijckheid’. Het complex bestaat uit een zestal appartementen verdeeld over drie woonlagen die per lift of trap bereikbaar zijn. De woningen zijn zeer netjes afgewerkt en direct te betrekken. Ideaal voor starters, alleenstaanden maar ook zeker voor senioren.

‘De Heerlijckheid’ heeft een ideale ligging; om de hoek van het dorpscentrum en met veel natuur in de directe omgeving. Kortom, een vriendelijk en kleinschalig wooncomplex met gróót wooncomfort!

Woningen in object

De appartementen in ‘De Heerlijckheid’ zijn modern, licht. Er zijn twee- en driekamerappartementen beschikbaar. Fijn is dat elke woning is voorzien van twee eigen balkons, zo heb je een plekje om een fijne buitenruimte te creëren.

Omgeving

‘De Heerlijckheid’ staat in een aantrekkelijke omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik. Zo is het gezellige dorpscentrum van Heemstede met een ruim aanbod aan boetieks, speciaalzaken en horeca letterlijk om de hoek! De parkeergelegenheid voor de deur is uitstekend. Ook om de natuur op te zoeken hoef je niet ver weg; wandelbos Groenendaal en de prachtige Buitenplaats Leyduin zijn fietsend te bereiken. Maar ook het strand en de duinen zijn dichtbij. En voor wie uitgebreid wil winkelen of genieten van gezellige horeca is het historische centrum van Haarlem met de auto, de fiets of het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar.

Bereikbaarheid

Het appartementencomplex ligt tussen twee N-wegen in (de Herenweg en de Heemsteedse Dreef), waardoor er een snelle aansluiting is op de grotere wegen. Ook stoppen er op deze wegen diverse bussen, waardoor de locatie ook met het OV goed bereikbaar is. Op minder dan 10 minuten fietsafstand ligt bovendien station Heemstede-Aerdenhout, vanwaar zowel sneltreinen als stoptreinen vertrekken in de richtingen Haarlem en Amsterdam en naar Leiden en Den Haag.

Historie

De naam ‘De Heerlijckheid’ is een ode aan het boeiende verleden (en ontstaan) van Heemstede. Een heerlijkheid was een grondgebied van een heer waaraan bepaalde ‘heerlijke rechten’ verbonden waren. Toen Haarlem in 1245 stadsrechten kreeg en begrensd werd, groeide de noodzaak om de omliggende gebieden ook een naam te geven. Aan de graven van Holland, Willem II en zijn zoon Floris V, de nobele taak om de dorpjes buiten Haarlem om te vormen tot afzonderlijke ambachten. Deze nieuwe ambachten werden via schouten en schepenen bestuurd óf beleend aan leenmannen.

Zo werd Heemstede beleend aan een edelman uit Holy, nabij Vlaardingen. Zijn naam is Reinier van Holy, welke zich later ‘Van Heemstede’ zou noemen. Tussen 1284 en 1300 bouwt hij het Slot Heemstede aan het Spaarne. Het slot werd een aantal keren verwoest, tot het in 1810 zodanig was verzwakt dat het werd afgebroken. Op de middeleeuwse funderingen is nu een landgoed gevestigd met de naam ‘Het Oude Slot’.

Bronvermelding foto: Noord-Hollands-Archief, Kaart van de Heerlijkheid Heemstede (1643) door Balthasar Florisz. Berckenrode

Heerlijk wonen in Heemstede

Koopprijs

From  €355.000,-   V.O.N. 

Anyone who buys a new-build home will have to deal with the term V.O.N. or “free in name”. Buying a home “free in name” means that the seller bears the costs for the transfer of the home. This concerns the VAT or transfer tax, the cadastral costs and the notary costs for the deed of transfer. 

Oppervlakte

54 m2 - 56 m2

Locatie

Drenthelaan 8, Heemstede

Parkeren

Betaald en vrij in omgeving

Buitenruimte

Balkons of terras

Ben je geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over ‘De Heerlijckheid’ en de beschikbare woningen.