Home Aanbod Woning Bloemendaalseweg 236
Niet beschikbaar

Bloemendaalseweg 236

In het pittoreske dorpscentrum van Overveen vind je dit bijzondere pand. Dit voormalige postkantoor stamt uit 1906 en is door zijn prominente ligging en architectuur, beeldbepalend voor het centrum van Overveen. Op de begane grond bevindt zich een bakker en een apotheek, op de hoger gelegen verdiepingen zijn appartementen gerealiseerd. Bij de renovatie zijn de originele details zoveel mogelijk behouden of hersteld, waardoor de charme is behouden. Dát, de fijne locatie en de bijzondere uitstraling maken wonen in Bloemendaalseweg 236 tot een waar genot.

Neem persoonlijk contact op

Eveline Rodermond-van Daal

Commercial Property Manager

evandaal@cobraspen.nl
+31 (0)6 39 11 59 15

Omgeving

Het pand ligt aan de doorgaande weg binnen de sfeervolle dorpskern van Overveen. Op loopafstand zijn er diverse andere voorzieningen te vinden zoals een slagerij, boekenwinkel, reformwinkel, een Albert Heijn supermarkt en diverse restaurants. In de duinrijke omgeving zijn diverse wandelgebieden te vinden, zoals Landgoed Elswout of het uitgestrekte Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Met de fiets of trein is ook het strand dichtbij. Een uitgebreid aanbod aan winkels, horeca en cultuur vind je in het gezellige centrum van Haarlem, op slechts 8 minuten fietsen.

Bereikbaarheid

Met de auto is het pand goed bereikbaar vanaf de Westelijke Randweg. Ook met het openbaar vervoer is het pand uitstekend; schuin tegenover het pand ligt het station Overveen met een directe verbinding naar Haarlem, Zandvoort en Amsterdam. Op fietsafstand van zowel het centrum van Haarlem als het Bloemendaalse strand.

Historie

Het pand maakt onderdeel uit van een blok van vier herenhuizen, gebouwd in 1882 naar ontwerp van de Haarlemse architect A. van der Steur jr. Deze architect heeft ook de andere herenhuizen in het blok 24-30 ontworpen, in dezelfde neorenaissance-stijl. Ook is Van der Steur jr. verantwoordelijk voor de prestigieuze ‘nieuwbouw’ van het Teylers museum en de restauratie van de Grote of St. Bavokerk in Haarlem.

Bronvermelding foto: Overveen in oude foto’s/Oud Overveen

 

Appartementen in een oud postkantoor

Huurprijs

From  €1.975,-   Per maand 

Oppervlakte

80 m2

Locatie

Bloemendaalseweg 236, Overveen

Parkeren

Openbaar

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over de beschikbare appartementen in dit unieke pand in Overveen.

Eveline Rodermond-van Daal

Commercial Property Manager

evandaal@cobraspen.nl

+31 (0)6 39 11 59 15