Home Aanbod Retail Drenthelaan 6

Drenthelaan 6

Om de hoek van het gezellige winkelcentrum van Heemstede ligt deze winkelruimte, onder het kleinschalige nieuwbouwcomplex ‘De Heerlijckheid’. De ruimte betreft 111m² VVO en beslaat ruim vijf meter frontbreedte. De ruimte heeft de moderne uitstraling van een recentelijk opgeleverd nieuwbouwproject en kan voor allerlei doeleinden ingericht worden. Een overhead deur is aanwezig.

Neem persoonlijk contact op

Zino Prins

Real Estate Business Development

zprins@cobraspen.nl
+31 (0)6 19 18 98 51

Omgeving

De winkelruimte ligt in een aantrekkelijke omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik. Het sfeervolle centrum van Heemstede, bestaande uit de Raadhuistraat en de Binnenweg bevinden zich om de hoek. Het Heemsteedse winkelcentrum geniet aanzien binnen én buiten het dorpje vanwege het diverse aanbod in (luxe) boetieks, speciaalzaken en delicatessenzaken. Niet voor niks is deze winkelstraat in het verleden al eens gekroond tot ‘leukste winkelstraat van Nederland’.

Bereikbaarheid

Gelegen tussen twee N-wegen in (de Herenweg en de Heemsteedse Dreef), waardoor er een snelle aansluiting is op de A-wegen. Ook stoppen er op deze wegen diverse bussen, waardoor de locatie ook met het OV uitstekend bereikbaar is. Op minder dan 10 minuten fietsafstand ligt bovendien station Heemstede-Aerdenhout. Voor automobilisten is betaalde en vrije parkeergelegenheid ruim aanwezig.

Historie

De winkelruimte ligt onder het wooncomplex ‘De Heerlijckheid’. Een ode aan het boeiende verleden (en ontstaan) van Heemstede. Een heerlijkheid was een grondgebied van een heer waaraan bepaalde ‘heerlijke rechten’ verbonden waren. Toen Haarlem in 1245 stadsrechten kreeg en begrensd werd, groeide de noodzaak om de omliggende gebieden ook een naam te geven. Aan de graven van Holland, Willem II en zijn zoon Floris V, de nobele taak om de dorpjes buiten Haarlem om te vormen tot afzonderlijke ambachten. Deze nieuwe ambachten werden via schouten en schepenen bestuurd óf beleend aan leenmannen. Zo werd Heemstede beleend aan een edelman uit Holy, nabij Vlaardingen. Zijn naam is Reinier van Holy, welke zich later ‘Van Heemstede’ zou noemen. Tussen 1284 en 1300 bouwt hij het Slot Heemstede aan het Spaarne. Het slot werd een aantal keren verwoest, tot het in 1810 zodanig was verzwakt dat het werd afgebroken. Op de middeleeuwse funderingen is nu een landgoed gevestigd met de naam ‘Het Oude Slot’.

Bronvermelding foto: Noord-Hollands-Archief, Kaart van de Heerlijkheid Heemstede (1643) door Balthasar Florisz. Berckenrode

Veelzijdige winkelruimte

Huurprijs

€ 175 per m² per jaar

Oppervlakte

111 m²

Locatie

Drenthelaan 6, Heemstede

Parkeren

Betaald en vrij in omgeving

Ben je geïnteresseerd?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf op de Drenthelaan 6? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over deze veelzijdige winkelruimte!

Zino Prins

Real Estate Business Development

zprins@cobraspen.nl

+31 (0)6 19 18 98 51