Home Aanbod Kantoor Wilhelminastraat 43a

Wilhelminastraat 43a

Aan de Wilhelminastraat in Haarlem ligt de voormalige Gemeentelijke School voor Jongens. Enkele jaren geleden is het pand geheel gerenoveerd en voorzien van alle moderne kantoorgemakken, zonder afbreuk te doen aan de monumentale elementen. Zo is in de ruime hal naast het originele trappenstelsel, een glazen lift toegevoegd. Ook zijn de originele balustrades en prachtige kapconstructie bewaard gebleven en waar nodig hersteld. Verder beschikt het pand over ruime parkeerplaatsen op eigen terrein. Een unieke kans om kantoor te houden in een Rijksmonument, op loopafstand van de levendige binnenstad.

Download Brochure

Units in dit object

De lichte en mooie (kantoor)units die dit kantoorpand rijk is, bieden een heerlijke werkomgeving. Deze voormalige school heeft een oppervlakte van maar liefst 1549 m². Op de begane grond en de twee verdieping zijn kantoorruimtes te huur. De units zijn ruim, licht en voorzien van alle moderne kantoorgemakken.

Neem persoonlijk contact op

Nora Chouli

Commercial Property Manager

nchouli@cobraspen.nl
+31 (0)23 541 11 45

Omgeving

Het pand bevindt zich in de Wilhelminastraat in Haarlem; een statige en brede straat in het centrum van Haarlem. Deze gedempte singelgracht loopt van de Zijlsingel en de Raaksbruggen tot aan de Stadsschouwburg. De Wilhelminastraat ligt midden in de Vijfhoek, een van de meest sfeervolle buurten van Haarlem met een rijke geschiedenis. Vanaf het kantoorpand wandel je zó de historische binnenstad van Haarlem in, met al zijn winkels, horeca en musea. Op loopafstand bevindt zich ook het Raakskwartier; een multifunctioneel nieuwbouwgebied met een grote supermarkt, ondergrondse parkeergarage en bioscoop.

Bereikbaarheid

Vanaf de locatie heb je een goede verbinding met de N208, de Randweg Haarlem, en met de A205 richting de A9 naar Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Ook met het openbaar vervoer is het kantoor uitstekend te bereiken. Het station van Haarlem ligt op 10 minuten loopafstand en er stoppen meerdere bussen in de straat zelf.

Historie

De Gemeentelijke School voor Jongens werd in 1882 gebouwd door stadsarchitect Jacques Leijh. Het opvallende gebouw heeft een neoclassicistische stijl. Een van de eyecatchers is het driehoekige bovenstuk (timpaan) van de afgebroken Kennemerpoort, die in 1884 in de gevel werd geplaatst.

Ten tijde van de bezetting zat hier van 1941 tot 1943 het Joods Lyceum. Een mooi verhaal is dat van voormalig docenten Dolf Cohen en Henriette Koster. Zij ontmoetten elkaar tijdens het lesgeven maar moesten onderduiken, ver van elkaar verwijderd. Na de bevrijding vonden ze elkaar gelukkig terug en trouwden ze!

Bronvermelding foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort/156.916

Moderne kantoorruimtes in monumentaal pand

Huurprijs

From  €185,-   Per m2 per jaar 

Oppervlakte

129 m2 - 138 m2

Locatie

Wilhelminastraat 43A, Haarlem

Parkeren

Op eigen terrein

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf in dit monumentale kantoorpand? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over de kantoorruimtes!

Nora Chouli

Commercial Property Manager

nchouli@cobraspen.nl

+31 (0)23 541 11 45